Skip to main content

GASTRONOMIA


El Ripollès és una comarca de muntanya situada a Catalunya, coneguda per la seva pagesia dedicada i els seus aliments de qualitat. Amb ramats de vaques, eugues, ovelles i cabres pasturant lliurement pels espais naturals dels pobles, així com la producció d'ous de gallines lliures, carnisseries i obradors artesans, trumfes, llet i derivats làctics, el Ripollès ofereix una àmplia varietat de productes que reflecteixen la seva identitat única. Aquesta tradició arrelada a la terra és visible en els sabors autèntics i en la rica gastronomia local que incorpora ingredients frescos i de proximitat.

Els cuiners i cuineres dels restaurants de la comarca  combinen tradició i innovació en el calendari gastronòmic, oferint experiències úniques per als paladars més exigents. El Ripollès és una comarca de muntanya amb una rica tradició culinària i gastronòmica, on trobaràs alguns dels millors productes i aliments naturals de Catalunya. Els seus productes agroalimentaris locals de qualitat omplen de matisos els plats i porten el paisatge a la taula.

El Ripollès també destaca per les seves especialitats artesanals, com la coca del Ripollès, elaborada als forns i pastisseries locals, i les melmelades fetes a mà amb fruites de la comarca. A més, la comarca ofereix cervesa artesana de temporada, infusions i plantes aromàtiques collides manualment, així com la tradicional ratafia, una beguda elaborada amb vint-i-vuit herbes i espècies. Tots aquests productes únics i l'excel·lent gastronomia creada amb ells converteixen el Ripollès en un autèntic rebost de sensacions que captiven els paladars dels visitants i reflecteixen el caràcter i l'amor per la terra d'aquesta comarca de muntanya.